1

2,5 week geleden was ik bij jullie voor bikefitting. Ik kwam omdat ik m’n knie overbelast had. Je hebt m’n KTM 29-er op de goede maten gezet. We spraken nog even over mogelijk beenlengteverschil als oorzaak vd blessure.

Een terugmelding over hoe het nu gaat:
Vorige week dinsdag vanwege m’n overbelastte linker knie bij de fysiotherapeut geweest. Hij heeft mijn verhaal aangehoord over hoe veel ik rij, dat m’n fiets opnieuw afgesteld was, dat ik beenlengteverschil vermoedde en dat ik m’n rechterbeen meer naar buiten gooi. Hij heeft me niet gekneed (gelukkig maar), alleen verteld hoe ik ’training’ weer op moest pakken, kortweg: rustig warm rijden, dan interval, dan rustig uitrijden en tijdsduur voorzichtig opbouwen. 2x per week fietsen was ok en niet meer dan 2 dagen ‘last’ van m’n knie vanwege de belasting/’training’. Dat gaf me zelfvertrouwen om weer lekker te fietsen.

Afgelopen vrijdag voor de 2e x bij ‘m geweest. Hij is trouwens trouwens triatleet, dus heeft ook wel wat verstand van fietsen. Hij heeft m’n verhaal weer gehoord: dat het vooruit ging. En nog gekeken hoe ik op m’n fiets zat: goede houding/beenstand/enz was zijn oordeel. M’n rechter been gooi ik ook niet meer zo erg naar buiten en ik zit rechter op m’n fiets dan voorheen. Dus niet meer gekeken naar beenlengteverschil. Vermoedelijke oorzaak van het hele gedoe: ooit m’n rechter onderbeen (tibiaplateau) gebroken waardoor ik dat been ontzie. Ik zit nu gewoon netjes op m’n fiets. Klaar.

Ik ben nog niet hersteld, maar zit veel beter op de fiets en met m’n knie gaat het behoorlijk de goede kant op. Ik ben weer helemaal blij.

Groeten,
Rob Bakker

Door: Rob Bakker

Contactgegevens

Perfect Bike Fit

Ir. v.d. Banstraat 12-14
1755 NN Petten
Tel: 0226-381367
Fax: 0226-383338
www.beukersbikecentre.nl
info@beukersbikecentre.nl

© 2023 Perfect Bike Fit