aero-fit-beukers-perfect-bike-fit

Aero Fit – Perfect Bike Fit by Beukers Bike Centre

De Aero Fit is een zeer goede manier om de optimale aerodynamische positie op je fiets te bepalen.  Tijdens het fietsen op de Kickr trainer wordt jouw frontaal oppervlak gemeten en berekend hoeveel wattage er nodig is om bijvoorbeeld 40 kilometer per uur te fietsen.

Ook is “live” te zien wat een andere positie voor invloed heeft op dit wattage en wat eventueel de winst in snelheid of tijd kan zijn.  Natuurlijk moet deze houding wel volgehouden kunnen worden dus wordt er gezocht naar de juiste combinatie van aerodynamica, het vermogen wat je kunt leveren, en of je de positie vol kunt houden. Om de Aero Fit zo nauwkeurig mogelijk te maken wordt er ook rekening gehouden met “drag” (luchtwervelingen achter de fietser) en de gemiddelde luchtdichtheid, eigenlijk een virtuele windtunnel!

aero-fit-beukers-perfect-bike-fit-2

Het is echt niet alleen voor een triatleet of tijdrijder interessant om hier voordeel uit te halen. Want welke fietser wil dat nu niet; meer snelheid met dezelfde inspanning! Als je je eigen positie op de fiets optimaliseert (je bent zelf toch zo’n 80% van de frontale weerstand) kan het je zomaar een paar kilometer in pure snelheid schelen, terwijl het niet meer inspanning kost. Meer snelheid met dezelfde inspanning

Wielen en bijvoorbeeld kleding kunnen niet met het Bioracer Aero Fit systeem vergeleken en gemeten worden, verschillende posities, helmen en sturen wel.

Er wordt na een korte intake gemeten op je eigen fiets, in fietskleding en met helm. Je krijgt een rapport van de meting (met ook foto’s) mee naar huis. De Aero Fit duurt ongeveer 1 uur.

Prijs: €99.00 alleen op afspraak.  Maak een afspraak
  ( Combiprijs 3D Bewegingsanalyse + Aerofit €239.00 )

Meer weten?
• Marcel schreef ook een stuk op de Beukers Site over zijn opleiding ”Aerodynamica in Bikefitting”.
• Lees hier alles over Project ”Make John Faster”

aero-fit-beukers-bike-centre

Contactgegevens

Perfect Bike Fit

Ir. v.d. Banstraat 12-14
1755 NN Petten
Tel: 0226-381367
Fax: 0226-383338
www.beukersbikecentre.nl
info@beukersbikecentre.nl

© 2024 Perfect Bike Fit