Retul Pro teams

De meeste fietsmetingen die aangeboden worden zijn statisch, dat wil zeggen : de lichaamsmaten van de fietser worden opgemeten (eventueel nog aangevuld met type pedaal etc) en aan de hand daarvan wordt een maatadvies gegeven. Op zich een goede uitgangspositie voor de framemaat, maar het zegt nog niet veel over de optimale positie van de fietser op zijn fiets. Want tijdens het fietsen verandert de biomechanica onder invloed van de beweging en de mate van belasting. Kleine afwijkingen in de biomechanica worden hierdoor versterkt. Daarom is meten tijdens het fietsen het meest nauwkeurig.

De Perfect Bike Fit bewegingsanalyse wordt uitgevoerd met de allernieuwste, draadloze Retul 3D infrarood technologie. De eigen fiets wordt in de indoortrainer geplaatst en de fietser wordt voorzien van LED sensoren die werken d.m.v. de Retul Motion Capture techniek. Hiermee worden (bijna 500x per sec.) signalen doorgestuurd waardoor er een zeer nauwkeurige bewegingsanalyse gemaakt kan worden. Doormiddel van de 3D technologie wordt oa ook de zijwaardse beweging van de knie en de heupbeweging geregistreerd, maar ook wordt de enkelbeweging exact opgeslagen.

Retul 3d uitgebreide fiets meting

Het unieke van deze werkwijze is dat het effect van de aanpassingen die tijdens de meting gedaan worden, direct voelbaar en meetbaar zijn. Uiteraard registreert het Retul 3D systeem alleen de beweging, en is het hiermee voor onze Perfect Bike Fit specialisten Marcel en Hans (samen goed voor meer dan 4000 metingen), het meest nauwkeurige hulpmiddel om je perfect op je fiets te zetten.

Als je nu denkt dat deze meting alleen voor beroepsrenners bedoeld is, dan heb je het mis. Ook de “tour” fietser heeft natuurlijk veel baat bij een goede fietspositie! Een betere fietspositie zorgt voor minder fietsgerelateerde klachten en meer fietsplezier maar ook een beter rendement, zodat je de inspanning makkelijker en langer volhoud.
Na afloop van de totale meting (intakegesprek, fysiek onderzoek van oa flexibiliteit, stabiliteit en anatomie, schoenplaat afstelling en 3D meting), die ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag neemt, krijg je een uitgebreid rapport op papier en USB stick mee, waarin niet alleen alle wijzigingen en aanpassingen terug te vinden zijn, maar ook filmbeelden van voor en na de Retul 3D bewegingsanalyse.

Interesse? Prijs: €179.00 alleen op afspraak mogelijk! Maak een afspraak
( Combiprijs 3D Bewegingsanalyse + Aerofit €239.00 )

Contactgegevens

Perfect Bike Fit

Ir. v.d. Banstraat 12-14
1755 NN Petten
Tel: 0226-381367
Fax: 0226-383338
www.beukersbikecentre.nl
info@beukersbikecentre.nl

© 2023 Perfect Bike Fit