Voetmeting / Schoenplaatafstelling
Fietsmeting

Schoenplaatafstelling/ Voetmeting
De contactpunten die een fietser heeft met de fiets (zadel/stuur/pedalen) zijn essentieel voor een optimale fietspositie. Met de Standaard en Professional meting is de optimale afstelling van zadel, stuur en pedalen gerealiseerd. Wat nog ontbreekt is het contact van de fietser met de pedalen: de instelling van de schoenplaten. Hiervoor is de  Shoe Cleat Adjuster (SCA) ontwikkeld.

De functies van de SCA zijn:
•Zodanig plaatsen van de schoenplaatjes dat de bal van de voet exact boven de as van de pedaal komt waardoor een optimale krachtoverbrenging wordt gerealiseerd.
•Via de schoenplaten wordt ook de stand van de voeten op de pedaal ingesteld en zo wordt een eventuele verdraaiing van het onderbeen voorkomen.
•Doordat de bal van de voet exact boven de pedaalas staat wordt de pedaalslag geoptimaliseerd wat leidt tot een soepeler pedaaltred.
•Het positioneren van de bal van de voet exact op het midden van de pedaal reduceert de kans op het krijgen van een branderig gevoel onder de voetzolen.

Prijs: €15.00 Maak een afspraak

Waarom inlegzolen?

In principe is elke schoen voorzien van een binnenzool. Maar deze standaard binnenzolen zijn vaak erg dun en gemaakt van goedkoop schuim. Veel ondersteuning heb je hier dan ook niet aan. Hoogwaardige inlegzolen zijn erg belangrijk en worden helaas nog steeds volledig onderschat. Goede inlegzolen individualiseren de schoen en maken er echt jouw schoen van.

Natuurlijk voelen de nieuwste schoenmodellen super comfortabel aan dankzij een zachte tussenzool of andere technologieën. Deze schoenen worden echter gemaakt voor de massa en de pasvorm is zo neutraal mogelijk gehouden. Met een goede inlegzool wordt de ruimte tussen de voet en de schoen optimaal gedicht en wordt de druk op de voet door lichaamsgewicht en beweging beter verdeeld.

Om ervoor te zorgen dat uw voet tijdens lange ritten altijd goed aanvoelt, is de vorm van de CURREX BikePro gebaseerd op de vorm van uw voet. Je hiel is ingebed in de fietsschoen, je voetboog wordt ondersteund en de voetzool met 70.000 zenuwuiteinden rust volledig op de CURREX BikePro

EXTRA STABILITEIT OP HET JUISTE MOMENT
De zwarte middenvoetbrug is het hart van de CURREX BikePro. De krachten worden optimaal verdeeld over de zolen en uw spieren worden bij elke stap gestimuleerd. Je voet wordt dus gedurende de hele fietssessie geactiveerd en de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

VOLLE KRACHT OP HET PEDAAL
Je voorvoet bepaalt de maat en geeft uw beweging door aan het pedaal. Daarom heeft de CURREX BikePro een speciaal ontwikkelde Poron Pad in het voorvoetgebied.

De BikePro zolen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende types, elk voor een ander voettype. Afhankelijk van de vorm van je voetboog en de stand van je benen word duidelijk welk zooltype het beste bij jou voet past. Samen met de Currex footdisc in onze winkel kunnen we aflezen welk voet type je hebt en welke zool daar het meest voor geschikt is.

Voordelen van de Currex Bikepro zolen:
*Extra steun en comfort tijdens het fietsen
*Verhoogd de output van spierkracht
*Verbeterde efficiency van de fietsbeweging
*Kan hulp bieden bij tintelende of dode voeten
*Biedt extra knie-stabiliteit
*Zorgt voor een langer rustmoment van de spieren in de boven- en onderbenen

De Currex BikePro inlegzooltjes zijn verkrijgbaar in 3 types. Afhankelijk van de vorm van je voetboog (hoge, gemiddelde of lage voetboog) en de stand van je benen wordt duidelijk welk type zooltje je nodig hebt.
Je bent van harte welkom bij ons in de winkel om te kijken welke zooltjes voor jou het best geschikt zijn!

*Passend in zowel MTB & RACE schoenen
*Verkrijgbaar in maten 34-49
€49.95 per paar (inclusief voetmeting)

Contactgegevens

Perfect Bike Fit

Ir. v.d. Banstraat 12-14
1755 NN Petten
Tel: 0226-381367
Fax: 0226-383338
www.beukersbikecentre.nl
info@beukersbikecentre.nl

© 2024 Perfect Bike Fit