zadelmeting

Zadeldrukmeting

Het is misschien wel één van de minst besproken onderwerpen, maar wel een veel voorkomende klacht bij zowel triatleten, wielrenners als mountainbikers: Zadelpijn…

Een schoen moet passen – een zadel ook, want wanneer een zadel niet past ontstaat er ongezonde druk, met andere woorden zadelpijn! Met behulp van het ‘PrecisionFit Saddle Pressure’ systeem is het mogelijk om de afzonderlijke zadeldruk in 3D te analyseren en daarmee dus de juiste en gezonde zithouding te vinden.

Het systeem bestaat uit een dunne flexibele film met 64 sensoren die als een soort zadeldekje over het zadel geplaatst wordt. De gegevens worden draadloos verzonden naar de onze Perfect Bike Fit laptop, waardoor je zowel op je eigen fiets als op onze pasfiets kan worden gemeten. Op deze manier is het relatief gemakkelijk om met één blik vast te stellen of een zadel bij de anatomie van de fietser past of niet.

Hoe gaat het te werk

Het zadeldekje, met daarin de speciale film met sensoren, wordt aangebracht op het zadel en de fietser kan zich gewoon positioneren in zijn normale rijstijl. Daardoor kan de drukverdeling op het zadel dynamisch worden gemeten, tijdens het fietsen dus. Met behulp van de kleurschaal en het 3D drukchart wordt weergegeven waar het meeste druk is. Aan de hand daarvan kunnen we zien welk zadel het best bij je past en gaan we indien nodig andere posities en/ of zadels testen.

Tot nu toe zou je weken lang zadels moeten proberen om een goed zadel te vinden. Nu kunnen we je in ongeveer een uur helpen het ultieme zadel te vinden, zodat je comfortabel kan zitten zelfs tijdens de langste ritten!

Om het maximale uit de 3D Zadeldrukmeting te halen, is een goede totale fietshouding en fietsafstelling natuurlijk van groot belang. Daarom doen we, zonder meerprijs, voorafgaand aan de 3D Zadeldrukmeting altijd eerst een Standaard Fietsmeting.

In het kort:

  • Meting van de drukverdeling in verschillende zit- en stuur posities
  • Vergelijking van verschillende zadeltypes
  • Resultaten worden weergeven door middel van een kleurcode en een 3D drukchart afbeelding
  • Druk voor en achter, maar ook links en rechts kan worden ingezien
  • Het midden van het bekken en eventuele asymmetrie van de zitbeenderen kan worden gezien
  • Je krijgt een uitgebreid rapport mee, inclusief alle drukwaarden
Interesse? Prijs: €89.00 alleen op afspraak mogelijk! Maak een afspraak

zadeldruk1

Contactgegevens

Perfect Bike Fit

Ir. v.d. Banstraat 12-14
1755 NN Petten
Tel: 0226-381367
Fax: 0226-383338
www.beukersbikecentre.nl
info@beukersbikecentre.nl

© 2024 Perfect Bike Fit