1

27 maart van dit jaar heb ik de stoute (wieler)schoenen aangetrokken en ben ik naar Petten gereden om een fietsmeting te laten verrichten.
Ik wilde van mijn nekklachten af die steeds optraden na 3 uur soms wel 5 uur fietsen op mijn in 2014 aangeschafte Koga Signature.
Het werd ongewild een wel heel bijzondere fietsmeting:
Aangekomen op vrijdag 27 maart in Petten bij Beukers Bike Centre was alles donker in de winkel. En niet alleen in de fietswinkel, in de hele straat, de andere winkels, de kantoren onderweg naar Petten, alles was donker. De verkeerslichten onderweg knipperde oranje: Stroomstoring in Noord-Holland. Bij Beukers Bike Centre werd toch alles in het werk gesteld om mijn fietsmeting te laten doorgaan. Een noodstroomvoorziening werd geregeld, ik kreeg handgezette – en dus lekkere – koffie. Alles werd in gereedheid gebracht en een half uurtje later kon ik wat meters wegtrappen om mijn zithouding op mijn Koga te meten. En dat in de grotendeels duistere winkel met wat kleine noodverlichting.
Eerst leek het niet te lukken door te weinig stroomtoevoer voor een adequate meting maar met hulp van andere medewerkers van de winkel lukte het wonderwel toch en werden schoentjes en schoenplaatjes versteld; werd ook het zadel anders (hoger en iets meer naar voren) afgesteld en werd ook een kortere stuurpen gemonteerd.

Na ruim een uur rolde er een fietsmetings-rapport – met de nodige aanpassingen aan mijn Koga – uit, die mijn klachten zou moeten verminderen. Ook werd voorgesteld een extra (dikker) stuurlint te laten plaatsen over het zittende stuurlint heen.
Nu na een seizoen van fietsen (met altijd te weinig kms) kan ik zeggen dat mijn nekklachten grotendeels zijn verdwenen en daardoor het fietsplezier weer is teruggekomen. Fysiotherapeut en ikzelf zorgden er uiteindelijk voor dat ik weer lekker en praktisch pijnvrij van mijn fiets stap en ook na afloop geen pijn meer voel in mijn nek.
Daarom ………………………Marcel en andere medewerkers van Beukers Bike Centre bedankt voor jullie moeite om toch te meten terwijl de stroom eruit lag en ook bedankt voor het bereikte resultaat: Mijn nekklachten zijn zo goed als verdwenen.

Stef van Helvoort

Foto 1 onderschrift:Koga Signature 2014

Door: Stef van Helvoort

Contactgegevens

Perfect Bike Fit

Ir. v.d. Banstraat 12-14
1755 NN Petten
Tel: 0226-381367
Fax: 0226-383338
www.beukersbikecentre.nl
info@beukersbikecentre.nl

© 2023 Perfect Bike Fit